Frituurwafel recepten

 Er zijn nogal wat mensen die de eigendomsrechten van het recept van frituurwafes willen opeisen of claimen. Volgens mij is het een aangepast recept dat je terug vind bij "smoutebollen recept", Google maar. (ook naar Rosettenwaffeln)

Origineel kreeg je dit recept ook als je een frituurijzer kocht. (Op een vodje papier)

frituurwafel receptfrituurwafel recept

frituurwafel receptfrituurwafel recept


Frituurwafeltjes  één

Bereidingstijd: 30 min
Aantal personen: 5

Benodigdheden
125 gr bloem
1/4 tl bakpoeder
zout
2 eieren
2 dl melk

Bereidingswijze

Van bloem, bakpoeder, iets zout, eieren en melk een glad beslag maken.
Frituurvet of olie op temperatuur brengen. Hou het frituurijzer er even in, zodat deze goed heet wordt.
Het hete ijzer tot net onder de rand van de vorm in het beslag houden, laten uitdruipen en vervolgens in het hete vet dompelen. De wafeltjes goudbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
Wanneer het ijzer door en door heet is, komen de wafels vanzelf los van het ijzer, maar in 't begin zult je even moeten helpen met een puntig mesje. De afgekoelde frituurwafeltjes dik met poedersuiker bestrooien.

Bron1: http://www.jannekes.nl/taart/frituurwafeltjes.htm

 

 

Frituurwafeltjes  twee

Nodig

2 eieren
2 theelepels suiker
mespunt zout
2 theelepels vanillesuiker
0,2 L melk
125 gram bloem
Olie
Poedersuiker

Bereiding
Klop de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout los
Voeg al roerend de bloem en melk toe
Blijf roeren tot je een glad beslag hebt
Laat het beslag minstens een half uur rusten
Stook het wafelijzer goed heet (1 minuut) in een pan met olie (180 graden)
Haal het ijzer uit de pan en laat het uitlekken
Dompel het hete ijzer in het beslag (net niet onder)
Hang het ijzer terug in de olie, de wafel valt na wiebbelen van het ijzer af
Bak de wafel goud bruin
Hang het wafel weer een minuut in de olie en….. zo voort
Serveren met poedersuiker.

Bron: http://www.kampvuurkok.nl/2011/03/frituurwafels/

 

Frituurwafeltjes  drie

 

Bron:  http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/27687-oud-nieuw-recepten.html

 

Frituurwafeltjes  vier

 

FLORES DE CARNAVAL

Ingredientes:( salen aprox. 24 flores)

150 grs. de harina
250 grs. de leche ( a temperatura ambiente)
1 huevo entero
1 cucharada de azúcar
una pizca de sal
zumo y ralladura de 1 limón ( se puede sustituir por anís)
2 litros de aceite de girasol

 

Vertaling: Ingrediënten: (laat ca. 24 bloemen.)

150 gram. bloem
250 gram. melk (bij kamertemperatuur)
1 heel ei
1 eetlepel suiker
een snuifje zout
sap en geraspte schil van 1 citroen (kan vervangen worden door anijs)
2 liter zonnebloemolie

  
Bron: http://www.lacocinadelechuza.com/2008/02/flores-de-carnaval.html

 

Frituurwafeltjes  vijf

 

Deegsterretjes

Klop 2 eieren met 40 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker heel schuimig en klop er 2 dl melk door. Zeef in een tweede kom 120 gr bloem en schenk er de eiermelk al kloppend bij, zodat een glad beslag ontstaat.
Verhit frituurolie in een frituurpan tot 190°C. Draai het sterfiguurtje aan het frituurijzer en warm dit in de olie voor. Laat het vet eraf druipen en doop het ijzer tot net onder de bovenrand van het figuurtje in het beslag. Laat het kort drogen en houd het in de hete olie tot het lichtbruin van kleur is.
Tik het figuurtje boven keukenpapier van het vormpje.
bak zo al het beslag op.
Laat de sterretjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.


Nog een. http://www.larkandlola.com/2012/11/christmas-rosette-cookies.html



Scandinavian Christmas rosette cookies are light and crispy and just sweet enough!

Ingredients:
2 eggs
1 T. sugar
1/4 t. salt
1 c. milk
1 t. vanilla extract
1 c. flour

Directions:
1. Beat eggs, sugar, and salt in medium mixing bowl.
2. Add remaining ingredients and beat well. 
3. Heat rosette iron in hot oil (around 350-375 degrees) for a couple minutes. 
4. Dip iron into batter, coating iron nearly up to the top side, immediately place iron with batter into hot oil. 
5. Let rosette cook in oil for 30 seconds or until a nice golden color. Then slip off rosette iron onto cooking rack or paper towels using a fork. 
6. Heat iron for another minute before repeating process. 
7. Sprinkle with confectioner's sugar and serve warm or cooled. 


Enjoy!